Minä

vaalikuva2

Olen Kajaanista Iisalmen kautta Siilinjärvelle muuttanut yhteiskuntatieteiden kandidaatti ja opiskelija. Työelämässä olen ollut jo hyvin varhaisella iällä. Ensimmäiset työni olivat mainosten jakamista ja tuotantotilojen siivousta varhaisteini-iässä. Kokemusta löytyy myös esimerkiksi puhelinmyynnistä ja pikaruokalatyöstä. Olen tehnyt pätkätöitä, osa-aikatöitä, työharjoittelua ja opiskellut töiden ohella. Tällä hetkellä työstän pro-graduani Itä-Suomen yliopistossa.

90- luvun lama osui lapsuus- ja nuoruusaikaani. Siinä perheeltämme meni koti ja toimeentulo. Kertarysäyksellä tipahdimme keskiluokasta köyhiin, aivan kuten kävi monelle muullekin. Tässä nykyisessä lamassa siirtymä keskiluokasta köyhiin kiihtyy, yksinkertaisesti koska EU:n politiikka tuottaa varallisuuden kerääntymistä yhä pienenevälle joukolle.

Suomeen tulee saada suuri julkinen sektori, jonka avulla voimme palauttaa ja rakentaa Suomen omavaraisuutta. Nyt elämme yhä enemmän muiden ehdoilla. Myymme Suomea pala palalta, emme pian omista itse enää mitään. Suomeen tarvitaan oma pankki, ja oma raha. Valtion on luotava itse työpaikkoja, ja maksettava oikeaa palkkaa. Yksityisten sosiaali- ja terveyspalveuiden tuottaminen on saatava laittomaksi. Ensimmäisenä remonttiin vanhusten ja vammaisten laitoshuolto ja palveluasuminen.

Pien- ja paikallisyrittäjyyttä tulisi tukea oikeasti korupuheiden sijaan. Veroparatiisit on saatava kuriin. Monikansalliset veronkiertäjät ja työvoimamme hyväksikäyttäjät on savustettava ulos jyrkentämällä yritysten verotuksen progressiivisuutta tiukasti. Pk-yritysten verotusta taas tulisi vastaavasti keventää. Pörssiin listautumisesta voisi asettaa yritykselle ylimääräisen valtiolle maksettavan haittaveron. Vapaakauppasopimuksiin ei tule lähteä missään nimessä mukaan.

EU:n rooli on ollut toimia pakottajana sellaisille toimille, joihin EU:n jäsenvaltioiden kansat eivät suostuisi. Yhteistyötä täytyy Euroopassa tehdä, mutta sitä on tehtävä ilman EU:n sanelemaa pakkoa – valtioiden omilla ehdoilla. EU on ajanut ainoastaan suuryritysten ja pankkien etuja. EU:n jäsenvaltioiden maissa on nähtävissä kansojen kurjistuminen, tuloerojen kasvu ja työttömyyden lisääntyminen. EU:n linjaa ja roolia on muutettava radikaalisti. Jäsenvaltioille on palautettava päätäntävalta, pankit on kansallistettava. Yksityisten pankkien on annettava romahtaa.

 

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s