Olemme tilanteessa jossa tekniikan kehittyminen pistää duunaria ahtaammalle. Innovatiivinen työntekijä on duunarin, myös itsensä vihollinen. Kuka tahtoo olla innovatiivinen yhteiskunnassa jossa teknologian kehitys heikentää työläisten asemaa vieden työpaikat.

Olemme tilanteessa, jossa kestävän tuotteen tekeminen on kannattamatonta. Tuhoamme ympäristömme ja luomme keinotekoista tarvetta työlle. Kun tavarat hajoaa niin tarvitaan ihmisiä niitä lisää tekemään ja korjaamaan.

Älkää siis keksikö työtänne tai muiden työtä helpottavia asioita, jos vahingossa sellaisen keksitte niin älkää nyt missään nimessä menkö sitä kenellekään kertomaan. Muuten viette joltain työpaikan, ehkä jopa itseltänne. Muistakaa roskata, sotkea ja tehdä ilkivaltaa, näin varmistatte töitä siivoajille, poliiseille ja järjestyksenvalvojille.

Onko tässä sitten mitään järkeä? Minusta ei.

Vaihtoehtoja tälle järjettömälle systeemille toki on.

Yhteiskunta jossa kehityksen tuoma hyöty jakautuu tasaisemmin, eikä ole pois työväeltä, on mahdollinen. Se vaatii kuitenkin radikaaleja muutoksia. Muutos on myös pakollinen, nykyinen systeemi ei ole kestävä inhimillisen hyvinvoinnin tai luonnonvarojen kannalta. Nykyisestä systeemistä hyötyjät eivät ole kuitenkaan valta-asemaansa luovuttamassa vapaaehtoisesti. Olemme silti jo keskellä tätä vanhan epäreilun systeemin kuolinkorinaa. Odotamme lopullista iskua ja todellisen demokratian nousua.

Katso myös https://susannarissanen.wordpress.com/2013/10/21/ikuisen-kasvun-vaatimuksen-synty/

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s