Mielikuvamarkkinointia

Valtamedia, hallituspuolueet ja erityisesti sen oikea siipi tuottavat jatkuvasti puhetta jolla he pyrkivät saamaan omat mielipiteensä esitettyinä faktoina oikeuttaakseen toimintansa. Ja ikävä kyllä, ovat vieläpä onnistuneet tässä melko hyvin. Ovathan he varmistaneet hyvän edustuksen valtamedioissa.

Esimerkiksi taloussanomat on uutisoinut, http://www.taloussanomat.fi/kumppaniblogit/2013/08/22/suomi-ui-syvalla/201311586/322 että Suomen kansainvälinen kilpailukyky on huono. Asia esitettiin Suomen kannalta huolestuttavana ja sellaisena että asialle pitäisi tehdä jotain. Missään kohtaa ei kuitenkaan kerrottu mitä tämä tarkoittaa ja miksi tämä kansainvälinen kilpailukyky ei saisi olla huono.

Yhdysvallat, joka on pitkään keikkunut tämän tyyppisten mittausten kärjessä, loistaa samaan aikaan teollisuusmaiden kärjessä kun puhutaan yhteiskunnallisista ongelmista. Näistä kertovat kasautuva huono-osaisuus, ghettoutuminen, asunnottomuus, ja nyt vastikään uutisoitu Unicefin tutkimus, jonka mukaan Yhdysvalloissa joka 4. Lapsi elää köyhyysrajan alapuolella. Melkein samoissa lukemissa Romanian kanssa http://www.unicef.fi/uutinen-unicef?id=28856069 . Tällaista tietoa vasten voisi ihan perustellusti sanoa, että ainakaan kansainvälinen kilpailukyky ei kulje käsi kädessä hyvinvoinnin kanssa.

On herättävä kyseenalaistamaan otsikoissa näkyviä hyvinvointimittareita ja totuuksina esitettäviä mielipiteitä. On tärkeää herätä keskustelemaan siitä mitä tutkimustulokset oikeasti kertovat, mikä on mielipidettä ja mikä faktaa. Miksi tutkimuksissa ei painoteta sellaisia asioita kuten valtion omavaraisuusaste, joka kertoisi paremmin siitä miten hyvin kansa voi.

On myös korjattava hallituksen käyttämä termi pakollisista toimista siihen mitä se todellisuudessa on, eli puhutaan valinnoista. Valitsemmeko esimerkiksi kansainväliseen kilapiluun lähtemisen kansan kustannuksella, vai valitsemmeko kansan kansainvälisen kilpailun kustannuksella? Mielestäni Suomen kansaa ei saa käyttää polttoaineena globaalissa talouskilpailussa.

 

Teksti on muokattu puheesta jonka pidin SKP:n edustajakoukouksessa 2013. (Kyllä, juuri siinä samaisessa kokouksessa josta nousi kohu Yrttiahon puheen vuoksi.)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s